יום רביעי, 1 בפברואר 2012

ריבת-תפוזונים


השיח והתפוזונים הכתומים שעליו הם תמונת-חורף מקסימה בגינת הבית. הפרי העדין טעים מאד כשהוא פרוס לפרוסות דקות בסלט הירקות, ועוד יותר טעים – כשהוא מבושל בעדינות בסוכר, לריבה.
ההכנה פשוטה מאד. אפילו אני, הרחוקה מאד מבישול, נהנית. חריצת חריץ קטן בכל תפוזון וחליטה במים רותחים דרושים על מנת לשטוף את המרירות. אחר-כך, מבשלים את התפוזונים בסוכר (אני מעדיפה סוכר חום, ומניסיון ראיתי שאפשר להמעיט בכמות הסוכר ואין צורך בכמות שווה לכמות הפרי), בחום נמוך מאד, ומתחת למכסה זכוכית (על מנת שאפשר יהיה להציץ בהם במהלך הבישול). מניחים לפרי להתבשל עד שהתפוזונים הופכים זהובים - שקופים.



טעים. טעים במיוחד על פרוסת חלה מתוקה, בצד כוס קפה של בוקר שבת...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה